• When you are willing to feel it -
  • You can heal it

Over Iris

Mijn naam is Iris. Deze naam heb ik gekregen bij mijn geboorte.

Juist die geboorte heeft heel lang niet oké gevoelt voor mij.
Ik heb mij altijd "anders" gevoeld, waardoor ik mij tegelijkertijd ook altijd (onbewust) klein heb gehouden.
Ik dacht dat ik mezelf was, omdat ik deed wat ik wilde doen.

Ik heb mij vaak alleen gevoeld. Wat doe ik hier? Moet ik het nu weer alleen doen? Ik was nooit goed genoeg. Maar ik liet mij niet klein krijgen (ook al voelde ik mij diep van binnen zo). Ik heb mij heel lang groot gehouden, op wilskracht.

Ik zocht bevestiging in relaties. Als ik maar lief genoeg, sexy genoeg, uitdagend genoeg was, dan vonden ze mij wel leuk. Dan mocht ik blijven. Maar het tegendeel was altijd waar. Ik bleef altijd alleen achter.

Ik ben nooit goed geweest in de liefde. Ik liet over mijn eigen grenzen heen gaan, omdat ik geen eigenwaarde had. Wie ben ik werkelijk was eigenlijk wat ik miste.

Ik ben heel lang geleden al uitgecheckt. Ik stond niet in contact met mijn lichaam. Er was niemand thuis. Dus wat er met mijn lichaam gebeurde, was ook niet erg, zolang ze mij maar leuk vonden.

En toen was ik voor de zoveelste keer alleen. Nu met een zoontje die opeens zijn vader moest missen. Dat was mijn breekpunt.

Die hunkering naar liefde had ervoor gezorgd dat ik weer "aan" ging. Was dit nu het leven? Er moest toch meer zijn?

Pas toen kwam het keerpunt. Ik voelde dat ik "naar binnen" moest. Dit patroon hield mij vast. Ik was verslaafd aan liefde. Liefde buiten mij. Later ben ik gaan zien dat dit co-dependency was. En nu?

Langzaam ben ik anders gaan voelen, denken en vooral ervaren.
Steeds meer voelde ik de kracht van eenheid.

Ik kwam in aanraking met hypnose. Er ging een hele wereld voor mij open.
Hierdoor ging ik ook "dieper" kijken en kwam ik ook in contact met boeddhisme. Steeds meer ging ik "naar binnen". Ik werd nieuwsgieriger naar alles wat er te leren was. Alles wat je op school niet leert zeg maar...

Steeds meer ging ik mij HER-inneren wie is ben. Of misschien wel wat ik ben. 
En dat is wat ik ook aanbied. Een veilige plek waar jij los mag komen van alle oude verhalen.. Hiervoor bied ik verschillende tools, maar de weg bewandel jezelf.

Eerst heb ik de weg van hoofd naar hart gemaakt, en nu is het de eenheid van hoofd EN hart. Ze zijn beide heel belangrijk, maar ook op het bewustwordingspad zijn er verschillende opvattingen.
Ik voel nu heel sterk een eenheid, maar dat betekent niet dat ik nooit uit balans raak.
Het is de manier waarop we door de storm heen gaan, die bepaald hoe je uit de storm komt. En sommige stormen duren lang, anderen blijken uiteindelijk maar briesjes te zijn. En ze mogen er allemaal zijn.

Ik ben geen coach. Ik vertel je ook niet wat je moet doen. Ik laat jou de dingen ervaren die omhoog mogen komen zodat jij het kan transformeren.
En soms is dat heel snel en soms moet je nog even wennen aan datgene wat "nieuw" is.


Thuiskomen in jezelf. Back to Home. Opnieuw geboren worden.

Zie mij als jouw veilige ruimte, waar jij gewoon mag zijn. Daarom is het ook belangrijk dat je eerst even kan kennismaken om te kijken of er een klik is tussen ons. Neem hiervoor contact met mij op.